Историјат школе

IОсновна школа ,,Бранко Радичевић“као образовна институција према неким подацима основана је давне 1920.године.

Пожртвовањем српског народа Косовске Митровице сакупљен је новац и подигнута школска зграда са четири учионице и једном наставничком канцеларијом. Зграда је направљена од тврдог материјала и у то време била је једна од најлепших  зграда у Косовској Митровици.

 

После Другог светског рата школа наставља рад под именом ,,Прва српска основна школа“.Пошто су капацитети били мали, изграђена је нова основна школа на Лисич пољу.

Решењем Општинског народног одбора од 31.01.1956.године, школи је дато име по великом српском песнику ,,Бранко Радичевић“.Од четвороразредне основне школе формирана је осморазредна основна школа. Развојем Косовске Митровице и повећаног броја ученика као и обавезног осмогодишњег школовања указала се потреба за накнадним проширењем простора. Изграђена је нова школска зграда 1990.године и исте године 1.септембра предата је на коришћење.

Богато педагошко наслеђе, проверене наставне методе и добра организација рада допринели су да наша школа постигне примерне резултате и плодну сарадњу са друштвеном средином.Својом дугом и богатом традицијом, школа је уградила трајне вредности у просвету овог града. Деценијама се у нашој школи образовале и образују генерације Митровчана који су стеченим знањем постали угледни грађани врхунски стручњаци из појединих области.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *