Учење на даљину

Настава на даљину је нешто ново за све нас, и за ученике и наставнике. Ово је прва недеља оваквог рада, још увек се уходавамо. Овим текстом покушали смо да мало појаснимо неке недоумице.

Учење на даљину

 

Настава се тренуто одвија на даљину.  Поред самих ТВ часова који се емитују путем канала РТС 3 и који су доступни на РТС планети, јавља се питање да ли је то довољно за обраду наставних садржаја, спровођења даљег плана и програма /(програма наставе и учења), те питање реализације, праћења и провере остварености наставе и бројна слична питања.

У складу са упуствима министарства Просвете наставници сами планирају начине реализације, ослањајући се на доступне  информационо-комуникационе технологије и  канале комуникације. Планирање наставе треба да се заснива на постојећим плановима и програмима/плановима наставе и учења. Дакле, треба прилагодити начин рада и начин праћења напредовања ученика. 

Часови који се емитују путем тв служе као додатан вид реализације наставе, наставник треба да оствари комуникацију са ученицима, да им задаје материјале и задатке путем доступних комуникационих технологија и платформи. Сви запослени у настави улажу тренутно велике напоре да успоставимо начин рада те молимо за стрпљење. Молимо и то да контакт подаци ученика  буду тачни и  да мејл адресе које ученици користе буду исправне, и да се исте редовно проверавају.   

Молимо и све да поштују упуства и мере Владе Републике Србије у току ове ситуације, да остану код куће и да без преке потребе не излазе из својих домова, за добробит свих нас! 

Свим ученицима и наставницима пре свега добро здравље и  брз повратак у школске клупе. 

Школски поздрав за све ! 

ОШБРКМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *