Учење на даљину

Учење на даљину

 

Настава се тренуто одвија на даљину.  Поред самих ТВ часова који се емитују путем канала РТС 3 и који су доступни на РТС планети, јавља се питање да ли је то довољно за обраду наставних садржаја, спровођења даљег плана и програма /(програма наставе и учења), те питање реализације, праћења и провере остварености наставе и бројна слична питања.

У складу са упуствима министарства Просвете наставници сами планирају начине реализације, ослањајући се на доступне  информационо-комуникационе технологије и  канале комуникације. Планирање наставе треба да се заснива на постојећим плановима и програмима/плановима наставе и учења. Дакле, треба прилагодити начин рада и начин праћења напредовања ученика. 

Часови који се емитују путем тв служе као додатан вид реализације наставе, наставник треба да оствари комуникацију са ученицима, да им задаје материјале и задатке путем доступних комуникационих технологија и платформи. Сви запослени у настави улажу тренутно велике напоре да успоставимо начин рада те молимо за стрпљење. Молимо и то да контакт подаци ученика  буду тачни и  да мејл адресе које ученици користе буду исправне, и да се исте редовно проверавају.   

Молимо и све да поштују упуства и мере Владе Републике Србије у току ове ситуације, да остану код куће и да без преке потребе не излазе из својих домова, за добробит свих нас! 

Свим ученицима и наставницима пре свега добро здравље и  брз повратак у школске клупе. 

Школски поздрав за све ! 

ОШБРКМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *