Ускршња честитка!

Свим ученицима, њиховим родитељима, члановима колектива, суграђанима и свима осталима који Ускрс прослављају по јулијанском календару честитамо празник песмом “Људи ликујте народи чујте Христос Воскресе”.

Нека празник Христовог васкрсења у домове оних који га славе унесе здравље, љубав радост и подари свима мир и благостање.

Буди и ти ђак наше школе! Посета предшколаца 2024.

Током прошле недеље предшколци су посетили нашу школу у пратњи својих васпитача. У уторак нас је посетила група која је на полудневном боравку, а у среду она која је на целодневном. Приликом ове посете они су обишли просторије наше школе и то : продужени боравак, мултимедијални кабинет.

Дан наше школе 2024.

27.03.2024. у сали Митровачког двора одржали смо приредбу поводом Дана наше школе. Ове године навршава се тачно 200 година од рођења Бранка Радичевића, па смо имали додатни мотив да се представимо у што бољем издању, у чему смо, надамо се, и успели. Сала је била, по нашој слободној процени никад пунија.

“Читајмо гласно” – акција поводом Националног дана књиге

Национални дан књиге се обележава 28. фебруара акцијом „Читајмо гласно“ коју организује Друштво школских библиотекара Србије. Ове године и наша школа прикључила се овој акцији. Њен циљ је подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читалаштва.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Последње среде у фебруару обележава се Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Обележавање овог дана почело је од 2007. године, када је један дечак из Канаде био изложен вршњачком насиљу, а све због тога што је носио мајицу розе боје у знак подршке својој мајци, оболелој од рака. Након тога, група активиста поделила је розе мајице његовим вршњацима, а они су их носили у знак подршке свом другу. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља, а овај дан је постао познат као „Дан розе мајица“.

Корак по корак до петог разреда

Прелазак ученика у пети разред представља извесну прекретницу у њиховом
даљем васпитању и образовању. Промена се састоји у другачијој организацији рада. Са разредне наставе прелази се на предметну. У циљу лакшег превазилажења евентуалних потешкоћа и лакше адаптације ученика на рад са наставницима у току четвртог разреда организујемо часове на којима ученици четвртог разреда имају прилику да се упознају са наставницима предметне наставе и виде начин рада који их чека када постану петаци

Успех ученика наше школе на конкурсу “Свети Сава своме роду”

У организацији Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге, а под покривитељством Привременог органа Косовске Митровице организован је конкурс “Свети Сава своме роду” на коме су ученици наше школе били веома успешни.