Дан наше школе 2024.

27.03.2024. у сали Митровачког двора одржали смо приредбу поводом Дана наше школе. Ове године навршава се тачно 200 година од рођења Бранка Радичевића, па смо имали додатни мотив да се представимо у што бољем издању, у чему смо, надамо се, и успели. Сала је била, по нашој слободној процени никад пунија.

„Читајмо гласно“ – акција поводом Националног дана књиге

Национални дан књиге се обележава 28. фебруара акцијом „Читајмо гласно“ коју организује Друштво школских библиотекара Србије. Ове године и наша школа прикључила се овој акцији. Њен циљ је подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читалаштва.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Последње среде у фебруару обележава се Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Обележавање овог дана почело је од 2007. године, када је један дечак из Канаде био изложен вршњачком насиљу, а све због тога што је носио мајицу розе боје у знак подршке својој мајци, оболелој од рака. Након тога, група активиста поделила је розе мајице његовим вршњацима, а они су их носили у знак подршке свом другу. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља, а овај дан је постао познат као „Дан розе мајица“.

Корак по корак до петог разреда

Прелазак ученика у пети разред представља извесну прекретницу у њиховом
даљем васпитању и образовању. Промена се састоји у другачијој организацији рада. Са разредне наставе прелази се на предметну. У циљу лакшег превазилажења евентуалних потешкоћа и лакше адаптације ученика на рад са наставницима у току четвртог разреда организујемо часове на којима ученици четвртог разреда имају прилику да се упознају са наставницима предметне наставе и виде начин рада који их чека када постану петаци

Успех ученика наше школе на конкурсу „Свети Сава своме роду“

У организацији Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге, а под покривитељством Привременог органа Косовске Митровице организован је конкурс „Свети Сава своме роду“ на коме су ученици наше школе били веома успешни.

Школска слава Свети Сава 2024.год.

У холу наше школе обележили смо Савиндан. Програм су извели ученици нижих разреда за шта су их припремили вредне учитељице и наставници. Приредбу је отворио хор Светосавском химном, а након тога је Вукан, који је био у улози домаћина, здравицом дочекао госте. Затим су, водитељи програма, Владимир и Мија, позвали педагогицу Мару Јовић, која је бираним речима поздравила присутне, и у име директорице и колектива школе, бираним речима истакла значај Савиндана и пожелела свима срећну ШКОЛСКУ СЛАВУ – СВЕТОГ САВУ.

Посета студената и подела поклон пакетића првацима

Данас су нашу школу посетили представници Студентског парламента Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и поводом Савиндана поделили поклон пакетиће ученицима првог разреда. Посети су се свакако највише обрадовали најмлађи, а нама је посебно драго што је међу студентима било и наших бивших ученика !