Успех ученика на конкурсу „Деца Митровице Светом Димитрију на дар“

На ликовном и литерарном конкурсу у организацији Установе за омладину, спорт и специјализоване установе а под покриветљством Привременог органа општине Косовска Митровица и Градске библиотеке „Вук Караџић“ наши ученици су били веома успешни

„Било је то у некој земљи сељака на брдовитом Балкану…“

1. октобар – Дан сећања на српске жртве у другом светском рату

Крагујевачки октобар представља стрељање недужног цивилног
становништва Крагујевца и околних села које су починиле починиле окупационе снаге нацистичке Немачке 19, 20. и 21. октобра 1941. године.

Одговор на кризне ситуације и трауматичне догађаје

Министарство просвете је у сарадњи са Министарством здравља и УНИЦЕФ-ом, у оквиру пројекта „Одговор на кризне ситуације и трауматичне догађаје”, израдило видео материјале за родитеље и запослене у установама образовања и васпитања

„Школа зове!“ – посета предшколаца из ПУ „Даница Јарамаз“ нашој школи

Током протекле недеље нашу школу су посетили предшколици из ПУ „Даница Јарамаз“ у пратњи својих васпитача. Посетили су нас у две групе, прва у уторак, а друга у среду. Овом приликом они су обишли нашу школу и то : просторије продуженог боравка, где су их сачекали ученици другог разреда и пожелели им добродошлицу; фискултурну салу у којој су заједно са ученицима који су имали час физичког васпитања мало вежбали; и на крају учионице првих разреда, где су их поздравили наши прваци.

МММ – мај месец математике !

У понедељак 29. маја у нашој школи ће се одржати активност МММ- мај месц математике, у циљу популаризације математике. Наша школа је домаћин ове манифестације,а њу реализујемо са математичким клубом Диофант из Ваљева, уз сагасност и подршку школске управе.
У организацији нам се радо придружио и Природно-математички факултет, тј. Одсек за математику, и сви ћемо се потрудити на организација буде на што бољем нивоу.

Чувам те – национална платформа за превенцију насиља које укључује децу

„Чувам те“ је национална платформа за превенцију и заштиту од насиља које укључује децу. Она је намењена деци, ученицима, родитељима, просветним радницима и свима другима како би се сви заједно борили против овог проблема.

Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.