„Школа зове!“ – посета предшколаца из ПУ „Даница Јарамаз“ нашој школи

Током протекле недеље нашу школу су посетили предшколици из ПУ „Даница Јарамаз“ у пратњи својих васпитача. Посетили су нас у две групе, прва у уторак, а друга у среду. Овом приликом они су обишли нашу школу и то : просторије продуженог боравка, где су их сачекали ученици другог разреда и пожелели им добродошлицу; фискултурну салу у којој су заједно са ученицима који су имали час физичког васпитања мало вежбали; и на крају учионице првих разреда, где су их поздравили наши прваци.

МММ – мај месец математике !

У понедељак 29. маја у нашој школи ће се одржати активност МММ- мај месц математике, у циљу популаризације математике. Наша школа је домаћин ове манифестације,а њу реализујемо са математичким клубом Диофант из Ваљева, уз сагасност и подршку школске управе.
У организацији нам се радо придружио и Природно-математички факултет, тј. Одсек за математику, и сви ћемо се потрудити на организација буде на што бољем нивоу.

Чувам те – национална платформа за превенцију насиља које укључује децу

„Чувам те“ је национална платформа за превенцију и заштиту од насиља које укључује децу. Она је намењена деци, ученицима, родитељима, просветним радницима и свима другима како би се сви заједно борили против овог проблема.

Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

Дан планете Земље

22. април се у свету обележава као Дан планете Земље а главни циљ је да се подигне свест о заштити животне средине и очувању наше планете.

У нашој школи ова тема има битно место а ове године обележили смо је кроз разне наставне и ненаставне активности.

Дан дечије књиге, 2.април

Међународни дан књиге за децу, установљен пре више од пола века, а обележава се на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена 2.априла, како би се послала порука о магији читања и важности развијања љубави према писаној речи још у најранијем детињству.

Дан наше школе. 27.03. 2023. године

У понедељак 27. марта прославили смо Дан наше школе приредбом која је одржана у просторијама Митровачког двора. Сала је била мала да прими све оне који су желели да присуствују. Поред ученика, родитеља, представника школске управе, бројних институција, посебно нам је драго што смо имали госте из северне српске покрајне, и то из Суботице, из школе Кизур Иштван. У реализацији прославе дана школе су учествовали чланови хорске, рецитаторске, драмске и глумачке секције као и плесна група ученика нижих разреда, уз припрему вредних наставника.

Окружно такмичење математика

Данас је наша школа била домаћин окружног такмичења из математике. Такмичара је било око седамдесет и то у узрасту од 3. до 8. разреда. Учествовали су ученици из Лепосавића, Звечана, Зубиног Потока и Косовске Митровице.