Приступ гугл учионици(google Classrom)

Једна од платформи којом се наставници могу служити за рад на даљину је гугл учионица (Googlе Classrom). Неки наставници су већ почели да реализују наставу путем ове платформе, па су се код неких ученика и родитеља јавила питања и нејасноће око самог приступа и рада . Наш наставник Ђорђе је покушао да одговори на ова питања.   

Да би приступили гугл учионици морате поседовати гугл налог, дакле морате имати отворен  gmail.

Неопходно је да корисничко име буде испрaвнo, тј. да, за ученика Петара Петровића треба да стоји : Петар Петровић, а не нпр. перакм123. Уколико корисничко име није адекватно оно се мења у подешавањима налога. Упуство за промену корисничког имена је дато  у наставку.

Сада имамо питање приступа самој гугл учионици. Њој приступамо на два начина. Или преко мејла који нам је послао наставник , уласком на њега, или преко приступног кода који нам шаље наставник. На линковима видео упуство за оба начина. 

У следећем видеу можете видети како се приступа материјалима и како се предаје рад (нпр домаћи задатак) у гугл учионици 

Гугл учионици можете приступити и преко својих мобилних телефона ! Неопходно је само да пратите наредне кораке који су дати у прилогу поред.

Надамо се да је одклоњен део недоумица. Не замерите на евентуалном лошем звуку или некој грешци. Последица је жеље да што пре објавимо ова упуства.

Велики поздрав од ОШБРКМ 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *