Дан наше школе 2024.

27.03.2024. у сали Митровачког двора одржали смо приредбу поводом Дана наше школе. Ове године навршава се тачно 200 година од рођења Бранка Радичевића, па смо имали додатни мотив да се представимо у што бољем издању, у чему смо, надамо се, и успели. Сала је била, по нашој слободној процени никад пунија. 

Програм је био разноврстан и богат, а водиле су га Нађа и Филипа на изузетном нивоу. У реализацији прославе учествовали су  чланови драмске, хорске и музичке секције као и плесна група нижих разреда уз свесрдну помоћ својих учитеља и наставника.                              Започели смо га хорским извођењем химне, а онда се присутнима обратила наша директорица Биљана Вукићевић. Захвалила се присутнима на доласку и истакла да је приредба поводом Дана школе постала традиција нашег града. Навела је да је наша школа изнедрила многе таленте и умове, али оно што је најбитније је  да је изнедрила добре и племените људе. Додала је и да поред свих околности и недаћа са којима се сви сусрећемо, постижемо запажене резулате и да успевамо да подижемо квалитет наставе у чему велики допринос дају сви чланови колектива, али да није наших ученика не би било свега тога.  Искористила је прилику да нашем дугодишњем наставнику Николи Пачаризу полежи  срећан одлазак у заслужену пензију у коју је отишао баш на Дан наше школе.

Програм смо наставили Химном наше школе у извођењу хора, који су инструметално испратили Иман и наставник Дејан, који је и компоновао химну по мотивима Бранкове песме „Коло, коло наоколо“. Водитељи су се вратили на бину и у краткој презенатцији представиле значај и допринос Бранка Радичевића нашој књижевости. Ове године програм је добио и интернационали карактер песмом Dernière danse коју су отпевале Марта и Теодора. Након њих, на бину су иступли ученици нижих разреда. Прво  су извели  скеч Изведба Сунаца и Месеца“ а након њих је плесна група нижих разреда извела кореографију „Уз песму планете“.

Сценским приказом „Проблеми са лектиром“ чланови драмске секције су представли какву магију може стварати читање. И на крају програм смо завршили музичком нумером „Паметнији попушта, магарац не допушта“ за коју је текст и музику радио наставник Дејан Павићевић.

На подршци и доприносу у реализацији овогодишњег Дана школе веома смо  захвални  председнику привременог органа Косовске Митровице, Студенском центру „Приштина,  Школској управи, Филозофском, Природно-математичком и Електротехничком факултету. Посебну захвалност дугујемо  Горану – Гоксију који се и ове године постарао да озвучење и расвета буду на врхунском нивоу, Зорану Јаначковићу који нам је помогао око припреме кореографије нижих разреда, као и Александру Аксовићу на изузетним фотографијама којима је додатно дочарао умеће наших ученика.

У прилогу је галерија са фотографијама, фото колаж  као и видео материјал целе приредбе. Велики поздрав из ВАШЕ ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *