Дечија недеља, 2024. год.

 Овогодишња Дечија недеља се обележавала под слоганом „ЈА САМ ДЕТЕ, ИМАМ ПЛАН: ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ ЗА СВАКИ ДАН” , а трајала је од 7. до 13. октобра 2024. године. Као и претходних, и ове године смо имали бројне активности у нашој школи. Без сумње, ово је омиљена наставна недеља свим ученицима.  Током Дечије недеље oни су радили тематске радионице, цртали, писали, певали, играли… а ми ћемо покашати да вам представимо бар део дешавања која су обележила дане за нама. Програм нам је био организован у виду тематских дана.

Понедељак - најава Дечије недеље

Ученици четвртог разреда су, са својим учитељицама, снимили замимљив видео у циљу најаве и промоције Дечије недеље. У овом видео материјалу поручили су да од понедељка до недеље,  и од јануара до децембра они имају план, а то је толеранција и љубав за сваки дан. 

УТОРАК - Радионице на тему : љубав и толеранција

У циљу развија и подстицања толеранције, поверења и поштовања различитости у целом друштву,  одржане су  радионице. Идеја оваквих активности је је да ученици буду свесни значаја јединствености али и бројних сличности које повезују све људе.

СРЕДА - Ликовни и литерарни радови

Овај дан смо посветили подстицању стваралачког мишљења и кеативности ученика. Ученици су цртали, сликали, и писали своје радове на тему љубав и толеранције. Овај вид активности пружа деци подстицај на који начин да показују поштовање према својим вршњацима као и старијим особама из своје заједнице. Из овоквог рада произашле су написане поруке и израђени цртежи.

ЧЕТВРТАК - “ У СВЕТУ МАЛИХ И ВЕЛИКИХ”

Ученици млађих разреда наше школе, украсили су зидове и школско двориште постерима и реквизитима које су припремили самостално. Цртежима и порукама написаних из срца истакли су значај љубави, толеранције и другарства. 

ПЕТАК - “ САМО НАМ ЈЕ ЉУБАВ ПОТРЕБНА”

За крај недеље, ученици млађих разреда, са својим учитељицама, извели су песму и кореографију у дворишту школе.  Црвена боја која асоцира на љубав, овог дана  обасјала је нашу школу и наш град.

Порука, коју су послали ученици наше школе је јасна : свакога дана имате прилику да будете ТОЛЕРАНТНИ И ШИРИТЕ ЉУБАВ”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *