Предновогодишња посета четвртака другарима у школи “Косовски божур”

Све више смо ближе крају календарске године и све ближе новогодишњим празницима, увелико нас обухвата претпразнично расположење, а самим тим долази и време даривања и новогодишњих честитака. На једном од часова четвртих разреда протекле недеље учитељице су посветиле време овој теми. Наиме, на крај сваке године ученици нижих разреда имају радионице којима украшавају учионице у новогодишњем руху, а први час намене договору са ученицима шта да раде у сусрет Новој години.

Идеја је је било разних, од прављења украса, кићења јелке, преко преко певања песмица, итд. У разговору се дошло до питања како је када неком другом када му ми честитамо празнике и дарујемо поклон. Закључак је да је то још боље јер самим тим што некоме честитамо празник чинимо срећнијим двоје људе и ту особу и нас саме. И ту је настала идеја да покушају да неком другом пожеле срећне празнике. Учитељице Милена и Милица су предложиле да се направе новогодишњи пакети са слаткишима и сланишима за другаре из Школе за основно и средње образовање “Косовски божур” што су ученици здушно прихватили. Ову идеју су учитељице изнели нашој директорици Биљани која је безрезервно прихватила и одмах контактитала школу “Косовски божур” и њихову директорицу Марту и изнесе јој саму идеју. Предлог је свим срцем прихваћен и предложено је да учитељице наше школе заједно са својим ученицима посете њихову школу.

И настала је дивна сарадња. Учитељице Милена и Милица су набавиле велике пакете које су поставиле у својим учионицама, а ученици су у њих додавали слаткише и сланише који су куповали од свог џепарца и од новца којима би набављали материјале за кићење учионица. Направљена су два веееелика пакета који су украшени и понети другарима у ШОСО “Косовски Божур”. Тамо су дочекани сјајно! Ту је било послужење за све, певале су се песмице, играло се, прављење новогдише честитке – осећао се новогодишњи дух на сваком кораку и нескривено одушевљење свих и ученика и наставника. Једном речју предиван дан пун осмеха, емоција и радости.

Велики поздрав за све другаре из школе “Косовски божур” и из наше школе. Заједничка жеља и циљ у наредној години је да оваквих активности буде још више на обострану радост и задовољсво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *