Додела похвалница ученицима поводом Савиндана

Ове године, у складу са препоруком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, нисмо оргализовали обележавање школске славе Светог Саве приредбом ученика, али смо доделили јавна признања ученицима – похвалнице. Одлуком наставничког већа наше школе из сваког одељења по један ученик је добио ово признање.

Пре саме доделе одслушали смо Светосавску химну путем разгласа, а онда се директорица Биљана присутнима обратила речима да Свети Сава светионик културе, духовности и просветитељства који нас обасјава више од осам векова. Сваке године на овај празник се подсећамо онога што је Свети Сава нама дао, шта је утемељио. Плодове његовог рада и дела и данас баштинимо.

Ова признања додељена су ученицима који су се у последњих годину дана истакли својим, трудом, радом и залагањем и да су прави пример свима. Нагласила је да препорука о неодржавању приредбе стигла недавно а да су ученици, са својим наставницима припремали приредбу која је требала да се састоји од рецитаторског и драмског дела уз учешће хора, али да то остављамо за неке наредне догађаје када нам околности буду дозвољавале. Након тога се прешло на додељивање захвалница.

И поред тога што је формат обележавања био кратак, могло се приметити да похвалнице значе највише самим добитницима и да им је то признање за минули рад и сатисфакција за будући.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *