Хоспитовање студената са Одсека за математику ПМФ-а

У протеклом периоду је група студената са Природно-математичког факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштему Косовској Митровици, са Одсека за математику, извршила хоспитовање у нашој школи. Хоспитовање је обављено као део њиховог испита методика наставе. Студенти су били у пратњи асистента Кристине Томовић. Овим активностима смо се вратили после паузе од пар година из свима нама познатих разлога (пандемија Covid-a,  преласка на он лајн наставу, рада по групама).

Ове године смо, на иницијативу др Еугена Љајка, ванредног прфесора ПМФ-а , проширили сарадњу  и на стручну праксу у оквиру које студенти развијају знања, вештине и ставове неопходне за припрему, организацију, извођење и евалуацију наставе математике. Ову иницијативу је управа наше школе радо прихватила.  У оквиру стручне праксе студенти посећују часове, воде дневник методичке праксе,
учествују у ваннаставним активностима, анализирају наставне ситуације са нашим
предметним наставницима, упозају се са педагошком документацијом,  и под менторством наших наставника одржавају час, а све у циљу  што боље припреме за свој професионални позив.

Студенти су били веома заинтересовани и мотивисани за све активности, а наши наставници су се својски трудили да будуће колеге припреме за разне изазове и ситуације  које их могу чекати у школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *