Упознавање ученика 4. разреда са наставницима – Географија

ротекле недеље почели смо са часовима упознавања ученика са наставницима који ће реализовати наставу од петог разреда. Први час који је рализован је час географије…

Протекле недеље  почели смо са часовима упознавања ученика са наставницима који ће реализовати наставу од петог разреда. Први час који је рализован је час географије, а његову реализацију спровеле су учитељица Славица у одељењу IV 1, и учитељива Милена у одељењу IV 3, у сарадњи са наставницом Данијелом.

У одељењу IV 1 тема је названа  „Србија је моја земља, и њоме се дичим“. У презентацији је наствница на интересантан начин представила бројне занимљивости наше домовине. Поред основних појмова било је пуно приче о култури, обичајима и  традицијама. Час је протекао у веома пријатној атмосфери, ученици су били изузетно мотивисани и нису крили своје одушевљење. Наставница је похвалила њихово знање и активности.

У одељењу IV 3  одабрана тема је била „ Рељеф Србије- брдско планинске области“. После презензације коју је одржала наставница  ученици су се мало „играли“ занимљиве географије. Наиме, ученици су били подељени у групе, а свака група је имала за задатак да представи одређену планину. На хамерима су писали (и цртали) значајне информације. Користили су литратуру, служили се картама, користили и интернет. Нема потреба да причамо о томе колико је је час био интересантан и занимљив! Временски период за представљање рад је био кратак, јер је свака група требала излагати свој рад. Код ученика се могао осетити такмичарски дух, а победници су, наравно, били сви. И ученици, а и наставници, јер су сви научили нешто ново.

На крају, рећи ћемо и то да је ово активност која се реализује током целе године, и да ће се часови упознавања релизовати и из осталих предмета.

Школски поздрав из ваше ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *