Упознавање ученика 4. разреда са наставницима – Географија

Протекле недеље  почели смо са часовима упознавања ученика са наставницима који ће реализовати наставу од петог разреда. Први час који је рализован је час географије, а његову реализацију спровеле су учитељица Славица у одељењу IV 1, и учитељива Милена у одељењу IV 3, у сарадњи са наставницом Данијелом.

У одељењу IV 1 тема је названа  „Србија је моја земља, и њоме се дичим“. У презентацији је наствница на интересантан начин представила бројне занимљивости наше домовине. Поред основних појмова било је пуно приче о култури, обичајима и  традицијама. Час је протекао у веома пријатној атмосфери, ученици су били изузетно мотивисани и нису крили своје одушевљење. Наставница је похвалила њихово знање и активности.

У одељењу IV 3  одабрана тема је била „ Рељеф Србије- брдско планинске области“. После презензације коју је одржала наставница  ученици су се мало „играли“ занимљиве географије. Наиме, ученици су били подељени у групе, а свака група је имала за задатак да представи одређену планину. На хамерима су писали (и цртали) значајне информације. Користили су литратуру, служили се картама, користили и интернет. Нема потреба да причамо о томе колико је је час био интересантан и занимљив! Временски период за представљање рад је био кратак, јер је свака група требала излагати свој рад. Код ученика се могао осетити такмичарски дух, а победници су, наравно, били сви. И ученици, а и наставници, јер су сви научили нешто ново.

На крају, рећи ћемо и то да је ово активност која се реализује током целе године, и да ће се часови упознавања релизовати и из осталих предмета.

Школски поздрав из ваше ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *