Упознавање ученика 4. разреда са наставницима – Билогија

Ове недеље наставили смо са упознавањем ученика 4. разреда са наставницима који ће им предавати од 5. разреда. Фотографијама и речју преносимо вам како је било на часу билологије, који су реализовале наставница Јована и учитељица Милица у одељењу 4/2.

Час се одржао у кабинету биологије, а на почетку ученици су представили своје радове. Наиме, у припреми часа учитељица, у сарадњи са наставницом, је ученике поделила на групе, а свака група је имала за задатак да припреми презентацију на одеђену тему. Једна група је имала тему животиње, друга рибе, трећа четинаре, четврта листопадно дрвеће, пета о лековито биље… сви ученици су били укључени, и веома мотивисани да представе свој рад на што бољи начин. То су и успели при чему ни наставница, а ни њихова учитљељица, нису остале дужне у похвалама! Поред тога, представили су свој рад на тему животињског царства, који су направили у виду модела. Наставница биологије није крила своје одушевљење њиховим трудом, радом и ангажовањем.

Све преходно је био само увод у главни део овог часа, а то је била презентација угрожене биљне и животињске врсте Србије коју је одржала наставница. Прича је ишла од Орла крсташа, преко Беоглавог супа, настављена са Панчићевом омориком и настављена са осталим угроженим биљним и животињским врстама наше земље. Наставница је истицала значај њиховог очувања као и о томе где се ове врсте могу наћи. Причало се о и националним парковима, а ученици су пажљиво пратили и жељни знања упијали речи наставнице.

Све у свему, још један изузетно успешан час упознавања ученика и наставника, а са оваквим часовима ћемо наставити док се не представе сви предмети и наставници ! Велики поздрав из ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *