Успех ученика наше школе на конкурсу Русијада 2021 „Маршал С.С. Бирјузов“

У организацији катедре за руски језик и књижевност Филозофског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, канцеларије Амбасаде Руске федерације у Србији у Приштини, компанијма „Сбербанк Србија” и „Аерофлот”, а уз подршку Школске управе у Косовској Митровици реализован је конкурс Русијада 2021 „Маршал С.С. Бирјузов“.

Конкурс је био усмерен ка развоју српско-руских друштвених веза, популаризацији руског језика, културе и уметности, а одржан је у номинацијама есеј, цртеж/фотографија/видео клип и песма/рецитовање на руском језику. На овом конкурсу је пристигло преко 170 радова, а категорији цртеж/фотографија радови ученика наше школе су освојили друго и треће место. Ања Савић је освојила друго, док је Софија Мицић освојила треће место. Наставник наше школе Саша Илић је добио специјалну награду за допринос одржавању конкурса.

Награде су уручене на свечаности која је одржана у амфитеатру Филозофског факултета, а више о томе можете прочитати на https://www.facebook.com/katedrazaruskijezikfifakm/?ref=page_internal .

Хвала организаторима на одлично релизованом конкурсу и овим путем честитамо свим учесницима и добитницима признања, а посебно нашим Ањи, Софији и Саши. Школски поздрав из ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *