Окружно такмичење из математике

Јуче је наша школа била домаћин окружног такмичења из математике. Ученика је било скоро 80, што је највећи број учесника у протеклих неколико година. Трудили смо се да будемо добри домаћини и да све протекне у најбољем реду. Ученици су се такмичили су се у узрасту од 3. до 8. разреда, а учествовали су ученици из Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића, Лешка, Сочанице, Зубиног Потока, Прилужја, Племетине, Гојбуље, Зупча, Бабиног Моста – можемо слободно рећи из целог округа. Сви смо понели позитивне утиске, и ученици и наставници.

Тестови су били припремљени на време, извршена је прозивка ученика и тачно у 10:00 ученици су кренули са радом, а после времена предвиђеног за рад, комисијски су прегледани радови од стране присутних наставника.

У складу са процедуром сачекаћемо два дана за евентуалне жалбе а након тога објавити коначне резултате такмичења и проследити их школама из којих ученици долазе. Ове године потрудићемо се да израдимо и дипломе за ученике који су освојили прва три места. За ученике до 5. разреда ово је последњи ранг такмичења, а док смо радове ученика осталих разреда, са више од 40 поена, послали Друштву математичара Србије. Они улазе у круг оних који су у ужој селекцији за позивање на републичко такмичење, а друштво ће након обједињених листа из свих округа позвати најбоље на републичко такмичење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *