ДАН НАШЕ ШКОЛЕ! 30.03.2022.

30.03.2022. године прославили смо дан наше школе. Наша школа носи име чувеног српског песника већ 66. година. Обележавање овог дана заопочели смо ревијалном фудбалском утакмицом између ученика наше школе. Са једне стране терена се налазио тренутни састав ученика наше школе, а са друге, такође састав ученика наше школе, али оних који су пре тачно двадест пет година освојили прво место на државном такмичењу у фудбалу. Ову, назовимо је сениорску фудбалску екипу наше школе, која је постигла успех који је остао у аналима школског спорта Косова и Метохије, као наставник је предводио Миомир Чемерикић, а чинили су је : Александар Чановић, Маријан Гаљак, Немања Булатовић, Милисав Кнежевић, Бојан Красић, Иван Раковић, Марко Ђоровић, Лалић Предраг, Драгољуб Седларевић и некадашњи репрезентативан наше земље Милош Красић. У овом ревијалном мечу, после извођења пенала победила је јуниорска екипа, а радовали су се сви! Помешане и јаке емоције су се просто могле осетити у ваздуху.

У Митовачком двору, са почетком у 17 часова одржана је приредба. Сала је била мала да стану сви који су желели да дођу. У реализацији програма учествовали су чланови хорске, рецитаторске, драмске и глумачке секције наше школе, а све то уз припреме вредних наставника. Програм је отпочео хор химном наше државе, а након тога се обратила дирекорка наше школе Биљана Вукићевић при чему је нагласила да након две године смо успели да припремимо и мотивишемо ученике, и да обележимо дан наше школе како приличи лику и делу великог Бранка Радичевића. Рекла је још да јој је част да сви заједно исписујемо историју школе. У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја бираним речима се обратио начелник школске управе Косовско-мировачког округа Иван Запорожац, који је био два мандата директор наше школе, пре тога дугогодишњи настаник, а пре тога и ученик наше школе. “Знам да на простору Косова и Метохије радимо одлично, радимо онако како доликује нашем школству и никада не заостајемо ни за једним делом наше државе. 66 година је како ова школа носи име Бранка Радичевића, а и пре тога она је била прва српска школа на подручју Косовске Митровице. Желим вам да још дуго трајете и још дуго нижете добре резултате“ рекао је Запорожац.

Након овога директорка је доделила захвалнице горе наведеним играчима за учешће у обележавању дана наше школе. У име свих њих се обратио Милош Красић, он је рекао да је поносан што је одрастао у Косовској Митровици, и да му посебно драго што смо се сви посетили овог успеха, захвалио се свим својим наставницима, а посебно наставнику Чемерикићу који им је свима усадио љубав према фудбалу и спорту уопште.

Онда су на билу ступили ученици наше школе и представили се богатим програмом. Матеја је водио програм као прави професионалац, а поред тога стигао је и да учестовује у рецитаторском делу. Олга Јакшић, у пратњи хора, отпевала је песму “Витамини”. Ову песму компоновао је наш наставник Дејан Павићевић. Следили су ученици виших разреда са афоризмима Душка Радовића, а након тога је Филипа Мрђа оптевала песму “Желим” коју је такође написао, и компоновао наставник Дејан, а аранжман је радио Душан Поповић и Tillco студио. Програм су наставили ученици нижих разреда са својим скечом, а онда су кореографију “Луди летњи плес” извели ученици нижих разреда. У припреми ове кореографије им је помогао Зоран Јаначковић на чему му се захваљујемо. Скеч ученика виших разреда је само попунио цело програм и дао му још сјајники карактер њиховом сјајном глумачком представом. Хор је био на високом ниовоу, а пратио је и у извођењу песме “Заспо Јанко” Даницу, Наталију и Анастасију. И на крају програм смо затворили сплетом народних игара и кола.

Захваљујемо се свима! Пре свега, нашим ђацима који су учествовали у реализацији приредбе, али и свим осталим ученицима, јер као, што рече наша директорка Биљана, да није ученика не би било и школе. Захвалност дугујемо и наставицима који су учествовали у припреми овог дана, као и свима који су дошли да својим присуством увеличају прославу дана наше школе. Студентском центру “Приштина” дугујемо велику захвалност на техничкој подршци,а морамо споменути и Горана (Гоксија) који се постарао да озвучење и расвета буде на изузетном нивоу.

После свега можемо слободно рећи диван дан у нашем граду. На прави начин смо обележили дан по коме носи име наша школа а то је име великана Бранка Радичевића.

У прилогу су фотографије са овог дана као и видео целе приредбе. Велики порздрав из ваше ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *