Прослава Савиндана, 2023. год.

После три године обележили смо школску славу Светог Саву онако како ми то знамо. Програм су извели ученици нижих разреда а у томе су их препремале учитељице Оливера, Звездана и Марија.

Приредбу је отворио хор наше школе Светосавском химном, док је  најаву вршила Маша. Директорка Биљана је пожелела добродошлицу, а након тога поделила јавна признања – похвалнице ученицима. Награђен је по један ученик из сваког одељења, који се својим приступом и радом истакао у протеклих годину дана. Овај чин јавног похваљивања је постала традиција наше школе.

Програм је настављен рецитацијом у извођењу Вукана, Владимира,  Софије и Невене, а онда је хор отпевао песму “Расти, расти мој зелени боре” при чему је соло делове отпевала Андреа, а на хармоници их је испратио Данило. У даљем делу програма драмски текст су извели Дамјан, Маријан, Лука, Милица и Василије.  Они су били у улогама Растка Немањића, његових родитеља и браће. Након њих, још једну пригодну рецитацију су извели Павлина, Виктор, Миа и Братислав.  Програм је привео крају хор наше школе извођењем песме “Ово је Србија”, а затворили млади фолклораши са неколико народних кола, уз инструменталну пратњу у извођењу Данила.

Са прославом смо наставили у школској зборници где је приређен славски ручак за запослене, неизоставне пензионере школе, и наше госте. Гости су нам били и чланови црквеног хора “Бранислав Нушић” који су приликом резања славског колача узели учешћа у појању, па је овогодишње обележавање школске славе било још свечаније!  Лепо су нас изненадили и ученици учитељице Бојане који су уз звуке валцера представили своје плесно умеће, у пратњи, можемо слободно рећи, пријатеља наше школе из бенда “Печат времена”. Колегама који су у протеклих годину дана отишли у заслужену пензију додељени су пригодни поклони.

У прилогу можете погледати фотографије као и делове извођења хорских нумера. Школски поздрав из ваше ОШБРКМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *