Окружно такмичење математика

Данас је наша школа била домаћин окружног такмичења из математике. Такмичара је било око седамдесет, и то у узрасту од 3. до 8. разреда. Учествовали су ученици из Лепосавића, Звечана, Зубиног Потока и Косовске Митровице.

Ученици, по пристизању, су се јављали дежурнима и смештали у учионице, а за то време наставници су  комисијски умножили задатке. Такмичење је  почело тачно у 9 часова, а ђаци су за рад  на располагању имали два и по сата. Док су они вредно радили, наставници су формилали поткомисије, које су  по завршетку њиховог рада прегледале тестове и извршиле бодовање. За ученике смо обезбедили слатикише, сланише и сокиће да се мало окрепе после захтевног умног рада.  

У складу са процедуром сачекаћемо два дана за евентуалне жалбе, а након тога  коначне резултате проследити школама из којих ученици долазе. Резултате ћемо проследити и  Друштву математичара Србије које ће након прикупљања података из свих округа одредити праг пролазности на републичко такмичење.

За реализацију овог такмичења, из наше школе, побринули су се, поред актива наставника математике, педагог, наставници који су дежурали, као и помоћно особље. Захваљујемо се колегиницама и колегама  који су дошли из других школа  на ажурности, колегијалности и професионалности. Надамо се да смо били добри домаћини. Посебно похваљујемо све ученике на уложеном труду и мотивцији за учешће на такмичењу. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *