Дан наше школе. 27.03. 2023. године

У понедељак 27. марта прославили смо Дан наше школе приредбом која је одржана у просторијама Митровачког двора. Сала је била мала да прими све оне који су желели да присуствују. Поред ученика, родитеља, представника школске управе, бројних институција, посебно нам је драго што смо имали госте из северне српске покрајне, и то из Суботице, из школе Кизур Иштван. У реализацији прославе дана школе су учествовали чланови хорске, рецитаторске, драмске и глумачке секције као и плесна група ученика нижих разреда, уз припрему  вредних наставника.

Програм смо започели песмом “Играле се делије” коју су извели хор и наставник Филип. За најаву је била задужена Филипа која је  у стилу врсних професионалаца обавила додељену дужност. Наша директорица Биљана се захвалила свима на доласку и пожелела свим бившим и садашњим  ученицима, као и колективу, срећан дан школе. Истакла је да смо се потрудили да у овогодишњој приредби узму учешћа ученици из свих разреда.

Песму “Црвен цвете” су отпевале Анђела, Ива, Барбара и Емилија, заједно са хором,  уз инструменталну  пратњу водитељке. Филипа је казивањем песме Десанке Максимовић “Мајке оптужују” дирнула све присутне, а за узврат добила искрене, емотивне  аплаузе.

На сцену су ступили најмлађи, а најслађи учесници, који су извели кореографију “Плес пролећног цвећа” и свима измамили широке пролећне осмехе.  Скеч “Откачена школа” маестрално су  извели  чланови глумачке секције наше школе и  све нас добро забавили и насмејали. Програм смо затворили песмом “За милион година” коју су отпевали хор и наставници наше школе.

У прилогу се налазе фотографије као и видео материјал целе приредбе. Велики поздрав из ваше ОШБРКМ.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *