Чувам те – национална платформа за превенцију насиља које укључује децу

Чувам те“ је национална платформа за превенцију и заштиту од  насиља које укључује децу. Она је намењена деци, ученицима, родитељима, просветним радницима и свима другима како би се сви заједно борили против овог проблема.

Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

На Националној платформи „Чувам те“ налазе се и сегменти које се односе на информисање и едукацију.

У оквиру сегмента информисања могу се пронаћи информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора.

Такође, овде ће се континуирано објављивати едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља.

На овој платформи, ученици, родитељи и наставници ће моћи да пронађу све информације које се тичу врсте насиља и поступања у различитим ситуацијама. Посебно важан сегмент који се налази на платформи јесу онлајн обуке за ученике, родитеље и наставнике.

Приступити овој платфотми можете одласком на сајт https://cuvamte.gov.rs/ а то можете учинити и кликом на фотографију испод овог текста.

На нашем сајту, у менију, постоји директна линк веза која вас води до овог сајта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *