МММ – мај месец математике !

У понедељак 29. маја у нашој школи ће се одржати активност МММ- Мај месец математике,  у циљу популаризације математике. Наша школа је домаћин ове манифестације, а њу реализујемо са математичким клубом Диофант из Ваљева,  уз сагасност и подршку  Министарства просвете и  Школске управе из нашег града. 
У организацији нам се радо придружио и Природно-математички факултет, тј. Одсек за математику,  и сви ћемо се потрудити да организација буде на што бољем нивоу.
 
У програму основношколаца имаћемо судоку радионице и судоку такмичење за ученике 1. и 2. разреда,  радионице и такмичење у допуњавању магичних квадрата ученика 3. и 4. разреда, као и судоку такмичење за ученике старијих разреда основних школа. 

 

Поред тога имаћемо и отворено првенство у Судоку игри и отворено првенство у слагању Рубикове коцке. На овом првенству су сви добродошли и могу се пријавити. Пријава се врши  електронским путем попуњавањем упитника који се налази на следећем линку https://forms.gle/THM25dGAqpoDXS9U7 и позивамо све заинтересоване да се пријаве што пре у циљу што боље организације.

Идеја нам је да финално такмичење у склапању Рубикове коцке,  уколико временски услови буду дозвољавали , одржимо на шеталишту у центру града како би најбољи такмичари шире представили своје умеће.

За наставнике математике и учитеље  др Војислав Андрић оджаће предавање “Коришћење слике у настави математике”. Професор има изузетно и богато искуство, организатор је бројних такмичења, предавања и семинара.  Позивамо  колеге да присутвују и искористе прилику да чују и виде једно сјајно предавање.

Детаљан програм можете видети у прилогу.

Велики поздрав и видимо се !

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *